Drie eenvoudige tips voor betere kampeerfoto’s

Ga jij kamperen? Vergeet dan in ieder geval niet om een camera mee te nemen. Het zou immers zonde zijn wanneer jij jouw kampeeravontuur niet in beeld kunt brengen. Indien je geen foto’s hebt, raakt je kampeervakantie waarschijnlijk snel in vergetelheid. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Jij wilt jaren later immers ook nog herinneringen op kunnen halen aan je kampeervakantie. Om deze herinneringen nog levendiger te maken, wil je natuurlijk de mooiste foto’s maken. Toch zijn de kampeerfoto’s van veel mensen niet scherp of vanaf een slechte positie genomen. Wil jij betere kampeerfoto’s maken? Wij geven je hier drie tips!

photo

Gebruik een camera in plaats van een telefoon

Steeds minder mensen beschikken tegenwoordig over een echte fotocamera. De meeste kampeerfoto’s worden zodoende dan ook met een smartphone gemaakt. Lekker makkelijk en daarnaast een stuk goedkoper. Je smartphone heb je immers al, een camera moet je speciaal aanschaffen. Weet echter wel dat de camera van je telefoon vaak minder scherpe foto’s maakt dan een echte fotocamera. Wanneer jij betere kampeerfoto’s wilt, doe je er dus goed aan een professionele camera aan te schaffen.

Let op de lichtinvalcamping photo

Veel mensen knippen maar raak met hun camera of smartphone tijdens een kampeervakantie. Vaak wordt hierbij niet op de omgeving gelet. Het komt dan ook regelmatig voor dat foto’s niet duidelijk zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door het licht. Wil jij betere kampeerfoto’s? Zorg er dan voor dat je geen foto’s tegen de zon in maakt. Dit zorgt geheid voor onscherpe foto’s. Wil jij iets of iemand fotograferen? Doe dit dan bij voorkeur altijd met de zon in je rug. Wanneer je niet wilt dat jouw foto’s mislukken, doe je er goed aan foto’s te maken vanuit meerdere posities.

Ga op avontuur

De beste kampeerfoto’s maak jij natuurlijk niet op een camping. Nee, daarvoor moet je vaak actie ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje weg naar Amsterdam wanneer je op een camping staat in de omgeving van deze stad. Wil jij zoveel mogelijk foto’s maken? Dan kun je het beste een fiets huren in Amsterdam. Zo kun je veel bezienswaardigheden tegelijkertijd zien en fotograferen. Is dit nog niet voldoende? Maak dan eens een rondvaart door de hoofdstad van Nederland. Een rondvaart door Amsterdam levert vaak ook spectaculaire plaatjes op. Je ziet de stad namelijk een keer vanuit een heel ander perspectief.