Hoe kun je besparen op je kampeervakantie?

Op vakantie gaan kost veel geld. Dit is zeker het geval wanneer jij met het vliegtuig naar een warm land afreist of de hele vakantie in hotels in Amsterdam verblijft. Is dit je toch allemaal wat te duur? Ga dan lekker kamperen! Kamperen is namelijk een stuk goedkoper dan de eerder genoemde opties. Toch kun je met kamperen ook nog behoorlijk wat geld kwijt zijn. Wist je echter dat er genoeg mogelijkheden zijn om te besparen op je kampeervakantie? Waarschijnlijk niet! Hieronder geven wij je een aantal tips om te besparen op jouw kampeeravontuur!camp friends

Neem eten mee van huis

Veel mensen beginnen onvoorbereid aan hun kampeervakantie. Hierdoor moeten er op de plaats van bestemming allerlei spullen gekocht worden. Hierbij kun je onder meer denken aan etenswaren. Gelukkig is er op de meeste campings een campingwinkel aanwezig. Weet echter wel dat de spullen hier vele malen duurder zijn dan in een supermarkt. Daarom doe je er goed aan om een grote voorraad eten mee te nemen van huis. Op deze manier hoef jij geen dure producten te kopen in de campingwinkel. Neem niet teveel gekoelde producten mee, want de kans is aanwezig dat je geen koelkast hebt. Zonde, want dan kun je dus de helft weggooien.

Spullen lenenthings

Ga jij voor het eerst kamperen? Dan heb je waarschijnlijk lang niet alle spullen die je moet hebben om je vakantie tot een succes te maken. Je kunt in dat geval naar een speciale kampeerwinkel gaan om alles aan te schaffen. Op deze manier ben je echter wel in een klap een hele smak geld kwijt. Je kunt ook eerst proberen of je spullen van iemand kunt lenen. Of je kiest een combinatie van beide: een deel kopen en een deel lenen. Zo spreid je de kosten uit over meerdere vakanties.

Bespaar op uitstapjes

Veel mensen gaan kamperen aan de Nederlandse kust. Je kunt natuurlijk hele dagen naar het strand gaan. Maar waarom zou je niet een dagje naar Amsterdam gaan? Leuk voor jullie zelf, maar zeker ook voor de kinderen. Jouw kinderen vinden een bezoekje aan Madame Tussauds absoluut leuk. Daarnaast kun je natuurlijk ook een rondvaart maken door Amsterdam of diverse musea bezoeken. Wist je dat je makkelijk kunt besparen op bijvoorbeeld museumbezoekjes en het openbaar vervoer? Waarschijnlijk niet. Met de I Amsterdam City pass maak jij jouw bezoek aan Amsterdam een stuk goedkoper!