Wat moet je niet vergeten bij je eerste kampeeravontuur?

Ga jij voor het eerst kamperen? Spannend, maar ook harstikke leuk natuurlijk! Wanneer je nog nooit eerder gekampeerd hebt, weet je mogelijk ook niet precies wat je allemaal mee moet nemen. Een goede voorbereiding is dan ook van groot belang. Het zou immers zonde zijn wanneer jij straks op de camping arriveert en blijkt dat je van alles vergeten bent. Wil jij dit voorkomen? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je namelijk wat je absoluut niet moet vergeten wanneer je gaat kamperen.cooking

Kookgerei

Om jezelf van voedsel te voorzien, moet je natuurlijk wel kookgerei meenemen. Bij kamperen heb je namelijk niet de luxe dat alles al aanwezig is. Of je moet natuurlijk vakantie vieren in een compleet ingerichte tent. Maar we gaan er voor het gemak maar even van uit dat jij zelf een tent meeneemt. In dat geval moet je ook zelf zorgen voor het kookgerei. Tenminste, wanneer je niet iedere avond uit eten wilt. Neem in ieder geval een kookstel mee. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende soorten campingstelletjes. Vergeet ook vooral de pannen niet en zorg ook voor spatels en bestek.

Verlichting

Wanneer je gaat kamperen, kun je vaak stroom gebruiken. Lekker makkelijk natuurlijk, want zo kun je toch nog wat elektrische apparaten meenemen. Verwacht echter niet dat er al van alles aanwezig is. Zorg er altijd voor dat je in ieder geval één of meerdere lampen meeneemt. Hierdoor hoef jij ’s avonds niet in het donker te zitten. Daarnaast is het natuurlijk wel makkelijk wanneer je wat licht in je tent hebt.

Gereedschappen

Op een camping kun je voor de nodige verrassingen komen te staan. Gereedschap meenemen is dan ook een aanrader. Ten eerste is dit natuurlijk al makkelijk bij het opzetten van je tent. Hoe wil je zonder hamer immers die haringen in de grond krijgen? Daarnaast komt het gereedschap vast en zeker nog wel vaker van pas tijdens jouw kampeeravontuur.bike

Fietsen

Ga jij kamperen in de buurt van Amsterdam? Dan gaan jullie tijdens de vakantie vast en zeker een keer een dagje weg naar Amsterdam. Hartstikke leuk natuurlijk, want hier is van alles te zien en te doen. Ligt de stad op een steenworp afstand? Neem dan lekker zelf fietsen mee van huis. Zo bespaar je alweer geld op het openbaar vervoer of brandstof en ben je ook nog eens lekker actief bezig. Daarnaast kun jij je in de stad lekker makkelijk verplaatsen. Je kunt ook een fiets huren in Amsterdam, maar dat kost je weer onnodig veel geld. Heb jij de mogelijkheid om fietsen mee te nemen van huis? Doe dat dan ook lekker!